PITABRØD MED LØVSTEK


 

Oppskrift på pitabrød finner du her: 
http://lykkeligogmett.blogg.no/1490627667_pitabrd.html

Du trenger: 
800 g kjøttkakedeig (kvernet deig av storfe og svin)
1 gul løk 
1 ts salt 
1/4 ts pepper 

Slik gjør du: 
Ha kjøttkakedeig, finraspet løk,salt og pepper i en bolle. Bland godt sammen. Del deigen i ca 10-12 emner. Ta to brødposer og legg et emne mellom. Kjevle deigen flat, dra den ene brødposen av, legg løvsteken i pannen og dra så den andre posen av. Stekes på middels varme.

Server pitabrødene med kinakål,mais,tomat,rødløk og dressing. 

Oppskrift på dressing finner du her:
http://lykkeligogmett.blogg.no/1490628454_thousand_island_dressing.html
 


 

LONG CHEESEBURGER

Du trenger:

Long burgerbrød:
50 g gjær
1 ts salt 
2 ts sukker
50 g smeltet margarin
5 dl melk 
Ca. 1,2 l hvetemel 
Melk til pensling
Sesamfrø 

Slik gjør du: 
Ha gjær,salt og sukker i en bakebolle (la det smelte sammen). Smelt margarinen og hell over melken. Pass på at blandingen er fingervarm før du tilsetter den i gjæren. Ha i mel og elt til en smidig deig. Sett deigen til heving i minst 30 min. Ha litt mel på en arbeidsbenk, hell deigen ut av bollen. Del deigen i 8 like emner. Trill de ut til så de ligner omtrent på størrelsen med pølsebrød. Ha de over på et bakepapirkledd stekebrett og klem de litt flate. Valgfritt om du vil snitte brødet på langs med en skarp kniv eller et barberblad. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i minst 15 min. Pensle brødene forsiktig med melk og strø på sesamfrø. Stekes på 225*,midt i ovnen i 15 min. 

 


Burgere: 
800 g kjøttdeig/karbonadedeig 
1 liten finrevet løk 
1/2 ts hvitløkspulver 
Salt og pepper 

Slik gjør du: 
Ha alle ingrediensene i en bolle. Kna deigen godt sammen med fingrene. Del deigen i 16 emner. Trill de runde og press de flate. Stek de i stekepannen. Smaker ekstra godt med rød cheddar. 


 

Serveringsforslag: 
Crispy salat, tomat,løk,sylteagurk, bacon,Hellmanns majones og ketchup

SLIDERS


Sliders: 
800 g kjøttdeig 
2 egg 
1 1/2 ss hvit eddik
1 liten gul løk (finhakket)
1 ts salt 
1/2 ts pepper

Slik gjør du: 
Ha alt sammen i en bolle. Bruk hendene til å blande deigen godt sammen. Del deigen i 20 boller. Klem bollene flate og stek i panna på middels varme. 

Sliderbuns: 
50 g gjær 
1 ts salt 
1/2 ts hornsalt
1 1/2 ts sukker
100 g margarin (smeltet)
4 dl melk 
1 egg
1/2 dl olivenolje
Mel til passe deig 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 225*.Ha gjær i en bakebolle, tilsett salt,hornsalt og sukker. La det smelte sammen. Tilsett egget og rør det godt inn i gjærblandingen. Smelt margarin og hell over melken. Pass på at det ikke blir for varmt,men holder fingervarme. Hell blandingen over gjæren. Rør rundt før du tilsetter mel og elter godt til deigen slipper bollen. Elt inn olivenoljen på slutten. Dekk til bollen og sett til heving i 30-60 min. Ha litt mel på arbeidsbenken, hell deigen ut av bollen. Fordel deigen i minst 20 emner (så mange går i min form). Trill emnene til små boller (halvparten så stor som hveteboller) og legg de i en liten langpanne. Dekk til å etterhev i 15-30 min.

Stek de midt i ovnen i ca 15 min Serveringsforslag: Crispy salat, tomat, rød cheddarost,bacon og dressing. 

Dressing:
3-4 ss Hellmann's majones
2-3 ss Heinz ketchup
1/2 finhakket gul løk
2 ss finhakket sylteagurk evt agurkmix
1/2 ts pepper
1/2 ts salt 
1 klype sukker 

Les mer i arkivet » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.comhits