FRANSK KYLLINGGRYTE


 

 

Du trenger: 
3 kyllingfileter 
4 medium sjampinjong 
2 store sjalottløk 
1/3 kinesisk hvitløk 
3 dl kremfløte 
ca. 0,5 dl vann 
2 ss dijonsennep 
En god bunt timian
Evt hakket persille til topping 

Slik gjør du: 
Skjær kyllingen i strimler,sjampinjongen i båter og finhakk sjalottløken.
Brun kyllingfileten og soppen i stekepannen før den has i en passe stor kjele.
La sjalottløken få surre litt også. Hell over fløten.
Ha ca 0,5 dl vann i fløtekartongen og rist ut resterende før det helles i kjelen.

Ha i revet hvitløk og rør inn sennep.
Finhakk timianen og ha i. La gryta småkoke til sausen har fått passe konsistens.

Server gjerne gryten med litt ris, salat og hvitløksbaguette. 


 

BURRITOKAKE


 

 




Du trenger:

28 cm rund kakeform
4 store tortillalefser 

Ris: 
2,5 dl rå ris
5 dl vann 
2 ss olje 
1/2 ts salt 
Saften av 1 lime 
En bunt finhakket kruspersille 

Fyll:
800g kjøttdeig 
8 ss tacokrydder 
200g philadelphiaost 
3 medium tomater
1 stor rødløk
2 ss finhakket sylta jalapenos 
1 glass chunky salsa (315g)
1 boks creme fraish 
400g revet ost (feks blanding av mozzarella og cheddar)

 

Slik gjør du:
Sett ovnen på 225*. Ha ris,vann,olje og salt i en bolle som tåler varme.
Sett bollen inn i mikrobølgeovnen på full guffe i 17 min eller til risen er ferdigkokt. 
Når den er ferdig presses limesaft over og kruspersille has i. Rør godt rundt og sett til side. Finhakk rødløk, tomater (uten innmat) og jalapenos. Ha i en bolle og sett til side.
Stek kjøttdeigen og ha over tacokrydder, rør så inn philadelphiaosten og sett til side.

Montering av kaken foregår slik:

1. Ha bakepapir i bunnen av formen og legg en tortillalefse nederst. 
2. Ha så i et par spiseskjeer creme fraish og smør utover med en slikkepott. 
3.Ta et par spiseskjeer med risen og spre utover.
4.. Fordel utover kjøttdeigblandingen over risen.
5. Ha over løk,tomat og jalapenos. 
6. Fordel utover et par spiseskjeer salsa og topp med et par never revet ost. 
7. Gjenta prossessen 2 ganger til, men denne gangen tømmes all salsaen over. 
8. Avslutt med siste tortillalefsa, resten av creme fraichen og ost. 

Sett kaken inn på midterste rille og stek på under og overvarme i 20 minutter. 
Ta ut kaken og la den hvile minst 5 minutter før du tar en kniv langs kanten og har av ringen på formen. 
Ta burritokaken over på et serveringsfat.
Server gjerne retten med en frisk salat, creme fraish og most avokado.
Litt fersk ananas passer også perfekt som tilbehør.

 

FILIPINSK PANSITT


 

Du trenger:
1 1/2 dl olje 
2 fedd hvitløk
6 kyllingfilet 
1 stor rød paprika
4 gulrøtter 
1 bunt vårløk evt en liten purreløk
5 ss soyasaus (med salt)
3 ss brun eddik (7%)
1 ts gastromat
1 pk eggnudler
1 pk risnudler
Bladpersille 

Slik gjør du: 
Skjær kyllingen i mindre biter. Skrell gulrøtter og skjær i terninger. Strimle paprikaen og vårløk/purreløken. Ha litt olje i en stekepanne og gjennomstek kyllingen før den has over i en stor kjele. Gjenta prosessen til alt er stekt. Ha nudler i en stor bolle/kjele og hell over varmt vann. La de ligge til de er møre. Bland så nudlene sammen med kyllingen,paprika og vårløk/purreløk. Ha i de øvrige ingrediensene og bland godt sammen.
Smak eventuelt til med mer salt/krydder. 
Perfekt til å ha med rester som jobb eller skolelunsj dagen etter. Retten kan fint fryses. 

 

SVIN I SURSØT SAUS


 

Du trenger: 
700g svinestrimler
2 ss maizenamel
Olje til steking

Saus:
3 ss soyasaus
2 dl vann
1 kyllingbuljong 
1 ss tomatpurè 
2,5 ss heinz ketshup 
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts ingefærpaste
1 liten boks ananasbiter med lake (227g)
1 ts hvit eddik
2 ts sukker

1 stor gulrot 
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika 
1/2 oransje paprika
1 stor gul løk
1/2 purreløk
1 boks bambusskudd (227g)

Slik gjør du: 
Ha maizenamel over svinestrimlene og rør godt rundt slik at de blir dekket. Stek strimlene i litt olje på høy-medium varme. Ha strimlene i en passe stor kjele. Ha alle ingredienser til sausen i en kjele. La den koke opp og godgjøre seg på medium varme til slutt. Skrell gulrot og skjær i tynne skiver, paprikaen i litt store terninger,løken i båter og purreløken i tykke strimler. Hell av laken på bambusskuddene. Ha grønnsakene i kjelen med svinestrimlene og rør godt rundt.
Hell over sausen og la det hele få et lite oppkok slik at blandingen får ønsket konsistens. 
Server gjerne retten med Jasminris, finhakket vårløk og sesamfrø. 


 

KYLLINGFAJITAS





Du trenger: 
3 kyllingfileter 
3 ss olje 
1 ss worcester sauce
1 ss paprikapulver 
1 ss spisskummen
1/2 ts chilikrydder 
1/4 ts cayennepepper
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts salt 
1 gul paprika
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 rødløk

 

Slik gjør du: 
Skjær kyllingen i strimler og ha i en passe stor bolle. Tilsett olje,worcester sauce og krydder. La det stå å godgjøre seg mens du lager det andre. Skjær paprika og løk i strimler. Fordel kyllingen og paprika/løk (på hver sin side) utover et bakepapirkledd stekebrett. Hell litt olje og dryss litt pepper og urtesalt over paprika/løk. Stek brettet midt i ovnen på 225* i ca 15-20 min. Bruk gjerne grillfunksjon de siste minuttene. Ha alt over i en stor bolle eller ildfast form og bland alt før servering. 

Server gjerne retten med gul ris,salat, rømme,cheddarost,lefser,salsa og guacamole!

Oppskrift på lefser finner du her:
http://lykkeligogmett.blogg.no/1487781815_rullekebab.html

Oppskrift på salsa finner du her:

http://lykkeligogmett.blogg.no/1490801855_salsa.html

Oppskrift på guacamole finner du her:
http://lykkeligogmett.blogg.no/1490801544_guacamole.html
 

BIFF CHOP SUEY


 

 

Du trenger: 
Olje til steking
600 g biffstrimler
3 ss maizena 
5 små sjampinjonger 
1 rød paprika
1 boks bambusskudd
1 boks minimais
1 gul løk
1 stor gulrot 
1/2 purreløk
1/2 brokkoli 

Saus: 
6 dl vann
2 kjøttbuljonger
5 ss oyster sauce
2 ss soyasaus
1 ts fersk revet ingefær
1/2 tts hvitløkspulver
Salt og pepper

Slik gjør du: 
Ha biffstrimler i en bolle, ha maizena og dekk strimlene godt, La stå mens de andre ingredienene forberedes. Skjær sjampinjongen i båter, samme med løken. Skjær paprikaen i store terninger,brokkolien i mindre buketter,gulroten i tynne skiver og purreløken i store ringer. Hell av laken på bambusskuddene og minimaisen. Stek biffstrimlene i flere omganger slik at kjøttet ikke blir kokt,men får en stekeskorpe. Ha kjøttet over i en passe stor kjele. Stek sjampinjongen gyllen, samme med løken. Ha øvrige ingredienser i kjelen. Ta en bolle og bland ingrediensene til sausen. Rør godt rundt slik at buljongen løser seg opp. Ha kjelen med kjøtt og grønnsaker på kokeplaten, hell over sausen og la det hele få et lite oppkok slik at sausen tykner og maizenasmaken blir borte. Smak eventuelt til med salt og pepper på slutten (hvis du synes retten får en litt for lys farge kan noen dråper sukkerkulør benyttes). Server gjerne retten med Jasminris og sesamfrø.
PS: Rester passer ypperlig som frokost eller en bedre lunsj!




 

KYLLING TANDOORI


 

Du trenger: 
3 kyllingfileter
300 g creme fraich
2,5 dl havrefløte
1,5 ss tandoori masala krydder 
1 ts paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts gurkemeie
1 ts salt 
1/4 ts malt pepper
En god bunt hakket kruspersille 

Slik gjør du:
Skjær kyllingen i strimler og fordel den utover en ildfast form.
Ha creme fraich og fløte i en bolle, pisk det godt sammen og tilsett krydder og persille.
Hell blandingen over kyllingen.
Et tips er å gjøre klar formen på forhånd i god tid før servering.
La den godgjøre seg i kjøleskapet med litt plast over.
Det er ingen krise om dette ikke lar seg gjøre.
Stek formen midt i ovnen på 225* i ca 30-40 min.

Rør i formen innimellom slik at varmen fordeler seg jevnt. 

Serveringsforslag: 
Blomkålris (riv hodet med et rivjern og stek i pannen med litt smør/olje og litt salt),

spinat (kan stekes sammen med blomkålrisen og nan. 
Oppskrift på nan finner du her: http://lykkeligogmett.blogg.no/1489506022_nan.html


 

TACOPAI


 





Du trenger:

Deig (28 cm form):
100 g myk margarin
1 dl vann
350-400 g hvetemel

(Tørkede erter eller rå ris)

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200*. Ha margarin,vann og hvetemel i en bolle. Elt det sammen til en deig. Jeg bruker kjøkkenmaskinen med K-kroken til dette. Ha deigen på en arbeidsbenk. Kjevle deigen tynt utover slik at den passer formen. Det er ikke nødvendig med ekstra mel til utkjevling. Smør paiformen med litt smeltet margarin eller olje,ha deigen over i formen og fjern det overflødige. Ha bakepapir over i formen og fyll på med tørkede erter eller ris. Forstek bunnen midt i ovnen i 5 minutter. 

Fyll: 
400 g kjøttdeig
1 1/2 løk (hakket)
1/2 rød chili (finhakket)
5 ss tacokrydder 
1/2 ts hvitløkspulver
3 dl creme fraiche
200 g philadelphia ost
3 store tomater (terninger)
1 bunt kruspersille (finhakket)
200 g revet rød cheddar
Jalapenos til pynt 

Slik gjør du: 
Stek kjøttdeigen sammen med hakket løk, tilsett tacokrydder,rød chili og hvitløkspulver. (Blandingen kan virke tørr, men ikke la deg friste til å tilsette væske). Sett kjøttdeigen til side. Ha creme fraiche, philadelphia ost i en bolle. Fjern innmaten i tomatene og skjær i mindre terninger. Ha kjøttdeigblandingen,tomater og hakket persille i bollen. Rør godt rundt. Ta paibunnen og dekk bunnen med halvparten av osten. Ha i fyllet og dekk med resten av osten. Pynt med jalapenos hvis ønskelig. Stek paien midt i ovnen på 200* i ca 25-30 min. 

Server gjerne med en frisk salat, guacamole, rømme og tacochips. 

 

THAIGRYTE MED KYLLING


Du trenger: 
3 kyllingfilet i strimler
3 store sjampinjong
1 hønsebuljong
1/2 rødt eple
2 ss rød currypaste
1 ts finrevet ingefær
1/2 ts hvitløkspulver
1/4 fersk rød chili
2 bokser kokosmelk lett
1 rød paprika
1/2 grønn paprika
1 liten rødløk
1 boks minimais (uten lake)
1 bunt vårløk
Saft av en 1/2 lime
1 ss soyasaus
Salt og pepper 
Jevning laget av 1 ss maizennamel og 5 ss vann
Hakket bladpersille
Smør/olje til steking


Slik gjør du: 
Skjær kyllingfileten i strimler og stek forsiktig i stekepanna. Skjær sjampinjongen i båter og stek. Skrell og skjær eplet i mindre biter. Ta en stor kjele og surr eplet sammen med currypaste,hønsebuljong,ingefær,chili og hvitløkspulver. Hell over kokosmelk, ta kjelen av plata og kjør blandingen sammen med en stavmikser til eplebitene er borte. Ha kylling og sjampinjong i kjelen. Skjær paprika og vårløk i mindre biter og rødløk i båter. Hell av laken på minimaisen og tilsett alle grønnsaker i kjelen. La blandingen småputre på lav varme. Tilsett saften av lime,soyasaus og smak til med salt og pepper. Lag en jevning av 1 ss maizennamel og 5 ss vann, hell blandingen i gryta og rør rundt. La gryta småputre noen minutter for å få rett konsistens. Rør inn litt grovhakket persille før servering. Server gjerne gryta med kokt Jasminris,ekstra lime og sesamfrø.


 

RULLEKEBAB




 

Kebablefser (4 stk):
3 dl mel
1,5 ts bakepulver
1 ts sukker
0,5 ts salt
1 dl varmt vann
0,5 dl nøytral olje

Rør alt sammen til en deig, la hvile noen minutter. Del deigen i fire emner og kjevle hver emne så tynt som mulig. Stek lefsene i en teflonpanne på middels varme, når det begynner å boble kan de snus. Oppbevar i et kjøkkenhåndkle på ei rist til servering.

Kjøtt:
Bruk ønsket kjøtt (okse,svin eller kylling) og skjær i tynne strimler. Mariner i en blanding av:
Nøytral olje
Spisskummen
Paprikapulver
Hvitløkspulver
Salt
Cayennepepper
Chilipulver
Stekes i panna.

Kebabsaus:
Creme fraiche
Majones
Fersk timian
Rød chili
Kinesisk hvitløk
(Lages på slump)

Fylles med kinakål,agurk,rødløk,tomat og mais.

SPAGHETTI CARBONARA


 

Du trenger:
(ca 2-3 pers)
1 boks bogskinke
1 pk bacon
1 liten gul løk 
3 dl kremfløte 
2 eggeplommer
2 ss melk 
1,5 dl revet ost 
1 bunt fersk basilikum
Salt og pepper 
Fullkornsspaghetti

Bacon,vårløk,persille og ost til topping

Slik gjør du:
Kok spaghetti om anvist på pakken,men hold igjen et par minutter. Finhakk løken, skjær bogskinka i mindre terninger. La løken og skinka surre i panna. Hell over i en kjele og sett den til side. Stek baconet (jeg steker hele skiver og skjærer opp etterpå). Ha baconet på et papir og la det renne av. Del så opp og ha det i kjelen,men spar igjen litt til topping. Sett kjelen på kokeplata på svak varme, tilsett fløten. Pisk eggeplommer og melk og tilsett i kjelen(OBS! Fløten må IKKE koke!) Rør godt og tilsett revet ost. Finkutt basilikum og rør inn. Smak til med salt og pepper. Ha i den kokte spaghettien og eventuelt litt av kokevannet hvis blandingen virker litt tykk.

Topp gjerne retten med litt ekstra bacon,finsnittet vårløk, revet ost og litt hakka persille og server med et godt brød til!

 

MEKSIKANSK GRYTE UTEN BØNNER


 

Du trenger:
400 g kjøttdeig
1 1/2 gul løk
Litt kinesisk hvitløk
1/2 rød paprika
1 grønn paprika
1 liten boks mais med lake (198g)
1 ss tomatpure
780 g hakka tomater 
1 kjøttbuljong 
2 dl ris 
3 dl vann 
1 ts spisskummen
1 ss paprikapulver
1/2 ts pepper
1 ts salt 
1/4 ts cayennepepper

Slik gjør du:
Skjær løk og paprika i mindre terninger. Stek kjøttdeigen,tilsett løk,paprika,revet hvitløk,mais med laken og tomatpuré. La det surre litt før risen og de hakkede tomatene tilsettes. Ha i kjøttbuljong og vann. Tilsett krydder og smak eventuelt til med cayennepepperen etter eget ønske på styrke. La retten småkoke til risen er ferdigkokt. Server med salat,rømme og nachochips!

 

QUESADILLA MED KYLLING


Du trenger(to pers):
8 medium tortillalefser 
200g revet mozzarella 
1 hel grillet kylling
200g philadelphia kremost 
1 medium tomat 
1/2 liten rødløk
1 liten bunt vårløk 
1 bunt kruspersille
1 ss jalapenos 
1 ss sitronsaft
1/2 dl melk 
2 ss tacokrydder 
1/2 ts hvitløkspulver

Slik gjør du:
*Fjern innmaten i tomaten og skjær den i mindre terninger.
*Finhakk rødløken,vårløken,jalapenosen og kruspersilla.
*Riv kyllingen opp i mindre biter. 
Ha kremost,hakka grønnsaker,kylling,sitronsaft,melk og krydder i en bolle. Bland godt sammen! Fordel fyllet utover fire tortillalefser, strø på ost og klem på en ny tortillalefse. Stekes i stekepanna på middels varme (kan bruke smør/olje) et par minutter på hver side. Server gjerne med salat, guacamole og rømme!

Les mer i arkivet » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com







hits