PASTA MED KJØTTSAUS


 

Du trenger: 
Smør/olje til steking
400g kvernet kjøtt av storfe,svin eller kylling
1 gul løk
1 gulrot 
1/2 grønn squash
1 liten boks (140g) tomatpurè 
500g passata tomatsaus 
3 dl vann
1 hønsebuljong
1 ts sukker
1 ts paprikapulver
1 ts salt 
1/4 ts malt pepper
1 ts tørket oregano
2 ts tørket timian
1/2 ts hvitløkspulver
500g fullkorns penne

Slik gjør du: 
Skjær løken i mindre terninger, riv gulrot og squash på det groveste. Stek kjøttdeigen og ha i en kjele. Ta kjelen på plata og surr kjøttdeigen sammen med løk,gulrot og squash. Ha i tomatpurè, hønsebuljong og la det surre til tomatduften kommer frem. Hell så på passata og vann. Rør godt rundt og tilsett krydder. La kjøttsausen stå å godgjøre seg mens du koker pastaen som anvist på pakken. Server gjerne retten med litt revet ost og friske urter, Hvis du ønsker noe ekstra er brytebrød et fint alternativ, oppskrift finner du her: 
http://lykkeligogmett.blogg.no/1487771214_brytebrd.html

 

PASTASALAT MED KYLLING/BACON

Du trenger: 
3 kyllingfilet 
250 g fullkorns fusilli 
1 brokkoli
190 g mais (en liten boks)
1 rødløk
1/2 rød paprika
1 pk bacon
2 never fersk spinat 

Marinade: 
2 ss olje
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
1 ts salt 
1/4 ts pepper 
1/2 ts chilipulver
1/4 ts cayennepepper 

Slik gjør du: 
Bland marinaden sammen i en passe stor bolle. Skjær kyllingfiletene i mindre biter og ha oppi bollen med marinaden. Sett på vann til pastaen. Skjær brokkolien til mindre buketter og kok den til den er al dente. Kok pastaen som anvist på pakken. Finn en stor bolle og ha mais,hakket løk,paprika,den kokte brokkolien og pastaen i. Skjær baconet i mindre biter og stek til det er gyllent. Stek så kyllingen og ha spinaten i mot slutten av steketiden. Ha alt i den store bollen og rør godt sammen.
Som dressing kan du bruke litt kesam,rømme, yoghurt eller lignende.
Pinjekjerner passer også til her. 

SPAGHETTI CARBONARA
Du trenger: 
1 boks bogskinke
1 pk bacon
1 stor sjalottløk
1 ts hvitløkspulver
En god bunt fersk basilikum 
100 g revet mozzarella

2 egg
3 dl kremfløte 
1/2 dl vann
Salt og pepper
250-300 g rå spaghetti 

Slik gjør du:
Sett på kokevann til spaghettien. Skjær bogskinka i mindre terninger, bacon i strimler og finhakk sjalottløken. Begynn å steke baconet i stekepanna, når det begynner å bli sprøtt tilsett den finhakkede løken og terningene av bogskinken. Sett dette til side. Ha spaghettien i kokevannet og kok som anvist på pakken. Hell spaghettien i et dørslag og la vannet renne av. Bruk samme kjelen og ha baconblandingen i. Pisk eggene sammen med litt av fløten, hell resten av fløten over i kjelen. Ha i revet ost, hvitløkspulver og grovhakket basilikum. Ha i spaghettien og 1/2 dl vann. Rør godt rundt før du har i eggblandingen (dette skal ikke koke) og smaker til med salt og pepper. Valgfritt kan man helle over en god olivenolje,kvernet pepper og ekstra basilikum før servering. 

Les mer i arkivet » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.comhits