KYLLINGSUPPE MED KARRI


 

Du trenger:
Olje til steking
3 kyllingfileter
2 små gulrot
2 sjalottløk
1/2 rød chili
1/2 kinesisk hvitløk
1 liten rød paprika
1/2 liten gul paprika
1/4 grønn paprika
1 neve sukkererter
1/2 rødt eple
1/2 liten purreløk
2-3 never fersk spinat
1 hønsebuljong 
1 liter vann
2,5 dl havrefløte eller ønsket fløte
Saft av en 1/2 lime
1 1/2 ss karripulver
4 ss creme fraich
1/2 ts gastromat 
1 ts aromat
Salt og pepper ​

Slik gjør du: 
Skjær kyllingfilet i strimler. Gjør det samme med gulrot,sjalottløk,paprika,eple,sukkererter og purreløk.
Finhakk chilien og hvitløken. Ta en passe stor kjele med olje i og stek kyllingstrimlene.
Ha så sjalottløk,gulrot,eple,hvitløk,chili,hønsebuljong og karrikrydder i. La det surre litt sammen før vann og fløte helles over.
Rør så inn creme fraich. Gi suppa et lite oppkok før limesaft, paprika,sukkererter,purreløk og spinat tilsettes.
Ha i krydder og smak til med salt og pepper. 
Topp gjerne med litt rå grønnsaker og svarte sesamfrø.
Et godt brød ved siden av anbefales også!

 

ISKAKE MED SMASH


 

 




Du trenger: 

Bunn: 
4 eggehvitter
150g melis
250g malte mandler 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 175*. Mal mandlene og bland med melis.
Pisk eggehvitter stive og vend inn mandler/melis til slutt. 
Hell blandingen over i en bakepapirkledd rund form (ca 26-28cm).
Stek midt i ovnen på over og undervarme i 35 minutter. Avkjøl på rist. 

Is: 
8 eggeplommer
150g sukker 
5 dl kremfløte 
Frø av en vaniljestang 
1 pose smash (200g) 

 

Slik gjør du: 
Knus smashen,men spar gjerne noen hele til pynt. Pisk eggeplommer og sukker til en tykk eggedosis. Pisk kremfløten stiv, men pass på at den ikke overpiskes. Vend inn kremen i eggedosisen. Rør inn vaniljefrø og knust smask. Ha så den avkjølte mandelbunnen tilbake i formen med bakepapir. Hell isblandingen over bunnen. Pynt med smash eller annen valgfri pynt. Dekk formen med aluminiumsfolie og en pose for å slippe at toppen danner en tørr hinne. Sett kaken i fryseren,gjerne over natten. Neste dag kan man ta en oppvarmet kniv og skjære rundt kanten på formen. Ta av ringen og bunnen på formen. Ta frem et passende kakefat, hold kaken i den ene hånden mens man river av bakepapiret med den andre.
Server som den er eller gjerne med noen friske jordbær ti.
Nytes gjerne under en varm sol! 

Les mer i arkivet » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com







hits