SVIN I SURSØT SAUS


 

Du trenger: 
700g svinestrimler
2 ss maizenamel
Olje til steking

Saus:
3 ss soyasaus
2 dl vann
1 kyllingbuljong 
1 ss tomatpurè 
2,5 ss heinz ketshup 
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts ingefærpaste
1 liten boks ananasbiter med lake (227g)
1 ts hvit eddik
2 ts sukker

1 stor gulrot 
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika 
1/2 oransje paprika
1 stor gul løk
1/2 purreløk
1 boks bambusskudd (227g)

Slik gjør du: 
Ha maizenamel over svinestrimlene og rør godt rundt slik at de blir dekket. Stek strimlene i litt olje på høy-medium varme. Ha strimlene i en passe stor kjele. Ha alle ingredienser til sausen i en kjele. La den koke opp og godgjøre seg på medium varme til slutt. Skrell gulrot og skjær i tynne skiver, paprikaen i litt store terninger,løken i båter og purreløken i tykke strimler. Hell av laken på bambusskuddene. Ha grønnsakene i kjelen med svinestrimlene og rør godt rundt.
Hell over sausen og la det hele få et lite oppkok slik at blandingen får ønsket konsistens. 
Server gjerne retten med Jasminris, finhakket vårløk og sesamfrø. 


 

HVIT FISKEFORM MED LOKK





Du trenger: 

Fiskegryte:
50g margarin 
2,5 ss hvetemel 
7 dl kokekraft 
1 fiskebuljong
2 dl kremfløte
2 ss creme fraich 
1 ts aromat 
3 store gulrøtter
100g persillerot 
2 sjalottløk
1/2 purreløk
400g torskefilet
300g fiskepudding
Salt og pepper 

Potetstappelokk: 
10 medium poteter
1 dl kremfløte
50g margarin
1 sammenvispet egg
En god bunt fersk gressløk
Salt og pepper

Slik gjør du: 
Skrell poteter og skjær i mindre biter. Kok potetene til de er møre. Hell av kokevannet,ha i margarin og fløte. Bruk en potetstapper og mos godt. Ha i gressløk og rør inn sammenvispet egg (litt å litt og rør godt mellom hver gang). Smak til med salt og pepper og sett til side.  Skjær gulrøtter og persillerot i mindre terninger. Kok til de er møre og sett til side. Finhakk sjalottløk og purreløk,dette settes også til side. Samme med fiskepuddingen, skjær i mindre terninger. Ha vann i en kjele og damp torskefileten i noen minutter. Ta vare på vannet etter fisken. Del torsken i mindre biter og sett til side. Ha margarin og mel i en kjele, hell over kraft med fiskebuljong og rør godt. Ha i fløte og rør inn creme fraich. La blandingen småkoke til melsmaken er borte. Ha gulrøtter,persillerot,sjalottløk,purreløk,fiskepudding og torskefileten over i den tykke sausen. Rør godt rundt, smak til med krydder. Hell blandingen over i en stor ildfast form. Spre potetstappen over fiskegryta (pass på slik at det blir ordentlig tett rundt kantene). Stek formen midt i ovnen på 225* i 20-25 minutter.


 

Les mer i arkivet » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com







hits