FINE FROKOSTKNUTER


 

Du trenger: 
50g gjr 
1 ts salt 
1 klype hornsalt 
50g margarin 
5 dl melk
5 dl vann
2,2 l hvetemel
1 dl olivenolje 
Egg til pensling 
Sesamfr,maldonsalt,urter ol. 

Slik gjr du: 
Ha gjr.salt og hornsalt i en bakebolle (anbefaler en kjkkenmaskin). La det "smelte" sammen. Smelt margarin i en liten kjele, tilsett melk/vann. La blandingen bli fingervarm fr du tilsetter den i bakebollen. Ha i he\vetemelet og elt godt i ca 5 minutter. Elt inn olivenoljen p slutten. 
Dekk bakebollen og sett p et lunt sted i minst 20 minutter. Hell deigen over en melet arbeidsbenk. Del deigen i 40 like emner. Trill hver emne til ca 30 cm plser. Sl en enkel knute midt p deigen og tvinn endene rundt ringen. Legg knutene p et bakepapirkledd stekebrett (ca.10 stk per brett). Dekk til brettet og sett til etterheving i minst 15 min. Pensle knutene med egg og ha p nsket "str".
Stek knutene mindt i ovnen p 225* i 12 minutter. 

 

TACOSNURRER

 

 

Du trenger:

Deig: 
50g fersk gjr
1 ts salt 
1 klype hornsalt 
4 ss olivenolje
5 dl lunkent vann
1,2 l hvetemel 

Fyll: 
600g kjttdeig
8 ss tacokrydder
200g philadelphiaost
4 ss tacosaus 
1 liten boks mais uten lake
1 medium gul lk
1 stor tomat 
1 god bunt fersk timian
200g revet mozzarella/cheddarblanding
200g revet cheddar


Slik gjr du: 
Ha gjr,salt og hornsalt i en bakebolle. La det smelte sammen fr vann,olje og hvetemel tilsettes. Elt deigen i minst 5 minutter. Dekk bollen med plast eller kjkkenhndkle og etterhev i minst 30 minutter. I mens lages fyllet. Stek kjttdeigen og tilsett tacokrydder. La kjttdeigen avkjle seg (dette gjr det lettere rulle deigen). Skjr lk og tomat i mindre terninger, ha det i en bolle sammen med mais,tacosaus, hakket timian og philadelphiaost. Tilsett kjttdeigen og rr godt. Sett til blandingen til side. Ha mel p arbeidsbenken og hell ut deigen. Kjevle deigen ut i et stort rektangel,ca 1-2 cm tykk. Fordel fyllet utover og str over mozzarrella/cheddarblandingen. Rull deigen sammen og skjr ca 25 snurrer som er 2 cm brede. Legg snurrene p et bakepapirkledd stekebrett (ca 9 stk pr brett), dekk til med plast eller kjkkenhndkle. Etterhev snurrene i minst 15 minutter. Sett ovnen p 225*.

Str ekstra cheddar p snurrene fr de stekes midt i ovnen i 15 minutter.
Server gjerne snurrene som de er eller sammen med feks salat,
guacamole : http://lykkeligogmett.blogg.no/1490801544_guacamole.html
,salsa : http://lykkeligogmett.blogg.no/1490801855_salsa.html
og rmme.  



 

OVNSBAKT LAKS MED COUSCOUS



Du trenger: 
400g laksefilet 
Olje/smr
Paprikapulver
Salt og pepper 

Couscous:
2 dl fullkornscouscous
2 dl vann
3 ss olje
1 ss sitronsaft
1 liten avokado
1 medium tomat
1 liten rdlk
2 stenger vrlk
1/4 slangeagurk
En bunt kruspersille
3 ss olje
Salt og pepper 

Salat 
Creme fraich 

Slik gjr du: 
Ha olje/smr og krydder over fisken etter nske.
Ovnsbak fisken midt i ovnen p 225* i ca 15-17 min. 
Lag couscous etter anvisning p pakken.
Skjr tomat,rdlk,agurk,avokado i mindre terninger.
 Snitt vrlken og kruspersillen. 
Ha alt i en bolle sammen med couscous, olje og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper.
Ta fisken ut av ovnen og server sammen med couscous,salat og creme fraich. 

BROWNIES MED COOKIE DOUGH


OPPSKRIFT P BROWNIES FINNER DU HER: 
http://lykkeligogmett.blogg.no/1487784826_saftig_brownies.html

Cookie dough:
160g romtemperert smr/margarin
200g hvitt sukker
100g brunt sukker
2 ts vaniljeekstrakt
2 egg
260g hvetemel
1 ts natron
2,5 dl knust nonstop eller 300g hakket sjokolade

Slik gjr du: 
Bland alt sammen i en bolle. Bruk gjerne kjkkenmaskin med K-kroken. 
Smr deigen utover den ferdig avkjlte browniesen og topp med litt ekstra nonstop som pynt. 
Del kaken i mindre biter og sett i kjleskapet. Denne fungerer fint til  fryse. 

 

DOBBELTBAKT STPOTET

 



Du trenger: 
4 stpoteter
1 pk bacon (140g)
1 boks bogskinke (325g)
1 liten boks mais (198g)
200g philadelphiaost naturell
50g revet rd cheddar
1 bunt vrlk (ca 75g)
1 god bunt fersk timian 
1/2 ts hvitlkspulver
1/2 ts paprikapulver
Salt og pepper 
100g revet mozzarella 

Slik gjr du: 
Sett ovnen p 225*. Ta stpoteten og prikk med en gaffel. Legg potetene inn i mikroen og kjr i full guffe i 15 minutter. Snu poteten og kjr i enda nye 15 minutter. Ta ut poteten og la den hvile mens fyllet lages. Forstek baconet i panna til det blir sprtt, legg det over p kjkkenpapir slik at fettet renner av og blir avkjlt. Skjr bogskinken i mindre terninger og ha i en passe stor bolle. Hell laken av maisen og ha i bollen, tilsett philadelphiaosten, finhakket vrlk og timian. Skjr baconet i mindre biter og tilsett sammen med cheddar og krydder. Del stpoteten i to og skrap ut innholdet.  




Ha innholdet i bollen med fyllet.
Ha s fyllet tilbake i potetskallet, str over revet mozzarella og litt ekstra timian. 



Stek potetene midt i ovnen i 15-20 minutter. 



Server gjerne poteten med litt salat og rmme/kesam eller yoghurt.