FINE FROKOSTKNUTER



 

Du trenger: 
50g gjær 
1 ts salt 
1 klype hornsalt 
50g margarin 
5 dl melk
5 dl vann
2,2 l hvetemel
1 dl olivenolje 
Egg til pensling 
Sesamfrø,maldonsalt,urter ol. 

Slik gjør du: 
Ha gjær.salt og hornsalt i en bakebolle (anbefaler en kjøkkenmaskin). La det "smelte" sammen. Smelt margarin i en liten kjele, tilsett melk/vann. La blandingen bli fingervarm før du tilsetter den i bakebollen. Ha i he\vetemelet og elt godt i ca 5 minutter. Elt inn olivenoljen på slutten. 
Dekk bakebollen og sett på et lunt sted i minst 20 minutter. Hell deigen over en melet arbeidsbenk. Del deigen i 40 like emner. Trill hver emne til ca 30 cm pølser. Slå en enkel knute midt på deigen og tvinn endene rundt ringen. Legg knutene på et bakepapirkledd stekebrett (ca.10 stk per brett). Dekk til brettet og sett til etterheving i minst 15 min. Pensle knutene med egg og ha på ønsket "strø".
Stek knutene mindt i ovnen på 225* i 12 minutter. 

 

TACOSNURRER


 

 

Du trenger:

Deig: 
50g fersk gjær
1 ts salt 
1 klype hornsalt 
4 ss olivenolje
5 dl lunkent vann
1,2 l hvetemel 

Fyll: 
600g kjøttdeig
8 ss tacokrydder
200g philadelphiaost
4 ss tacosaus 
1 liten boks mais uten lake
1 medium gul løk
1 stor tomat 
1 god bunt fersk timian
200g revet mozzarella/cheddarblanding
200g revet cheddar


Slik gjør du: 
Ha gjær,salt og hornsalt i en bakebolle. La det smelte sammen før vann,olje og hvetemel tilsettes. Elt deigen i minst 5 minutter. Dekk bollen med plast eller kjøkkenhåndkle og etterhev i minst 30 minutter. I mens lages fyllet. Stek kjøttdeigen og tilsett tacokrydder. La kjøttdeigen avkjøle seg (dette gjør det lettere å rulle deigen). Skjær løk og tomat i mindre terninger, ha det i en bolle sammen med mais,tacosaus, hakket timian og philadelphiaost. Tilsett kjøttdeigen og rør godt. Sett til blandingen til side. Ha mel på arbeidsbenken og hell ut deigen. Kjevle deigen ut i et stort rektangel,ca 1-2 cm tykk. Fordel fyllet utover og strø over mozzarrella/cheddarblandingen. Rull deigen sammen og skjær ca 25 snurrer som er 2 cm brede. Legg snurrene på et bakepapirkledd stekebrett (ca 9 stk pr brett), dekk til med plast eller kjøkkenhåndkle. Etterhev snurrene i minst 15 minutter. Sett ovnen på 225*.

Strø ekstra cheddar på snurrene før de stekes midt i ovnen i 15 minutter.
Server gjerne snurrene som de er eller sammen med feks salat,
guacamole : http://lykkeligogmett.blogg.no/1490801544_guacamole.html
,salsa : http://lykkeligogmett.blogg.no/1490801855_salsa.html
og rømme.  



 

OVNSBAKT LAKS MED COUSCOUS


 



Du trenger: 
400g laksefilet 
Olje/smør
Paprikapulver
Salt og pepper 

Couscous:
2 dl fullkornscouscous
2 dl vann
3 ss olje
1 ss sitronsaft
1 liten avokado
1 medium tomat
1 liten rødløk
2 stenger vårløk
1/4 slangeagurk
En bunt kruspersille
3 ss olje
Salt og pepper 

Salat 
Creme fraich 

Slik gjør du: 
Ha olje/smør og krydder over fisken etter ønske. Ovnsbak fisken midt i ovnen på 225* i ca 15-17 min. 
Lag couscous etter anvisning på pakken. Skjær tomat,rødløk,agurk,avokado i mindre terninger.
 Snitt vårløken og kruspersillen. Ha alt i en bolle sammen med couscous, olje og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper. Ta fisken ut av ovnen og server sammen med couscous,salat og creme fraich. 

BROWNIES MED COOKIE DOUGH



OPPSKRIFT PÅ BROWNIES FINNER DU HER: 
http://lykkeligogmett.blogg.no/1487784826_saftig_brownies.html

Cookie dough:
160g romtemperert smør/margarin
200g hvitt sukker
100g brunt sukker
2 ts vaniljeekstrakt
2 egg
260g hvetemel
1 ts natron
2,5 dl knust nonstop eller 300g hakket sjokolade

Slik gjør du: 
Bland alt sammen i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-kroken. 
Smør deigen utover den ferdig avkjølte browniesen og topp med litt ekstra nonstop som pynt. 
Del kaken i mindre biter og sett i kjøleskapet. Denne fungerer fint til å fryse. 

 

DOBBELTBAKT SØTPOTET


 



Du trenger: 
4 søtpoteter
1 pk bacon (140g)
1 boks bogskinke (325g)
1 liten boks mais (198g)
200g philadelphiaost naturell
50g revet rød cheddar
1 bunt vårløk (ca 75g)
1 god bunt fersk timian 
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts paprikapulver
Salt og pepper 
100g revet mozzarella 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 225*. Ta søtpoteten og prikk med en gaffel. Legg potetene inn i mikroen og kjør i full guffe i 15 minutter. Snu poteten og kjør i enda nye 15 minutter. Ta ut poteten og la den hvile mens fyllet lages. Forstek baconet i panna til det blir sprøtt, legg det over på kjøkkenpapir slik at fettet renner av og blir avkjølt. Skjær bogskinken i mindre terninger og ha i en passe stor bolle. Hell laken av maisen og ha i bollen, tilsett philadelphiaosten, finhakket vårløk og timian. Skjær baconet i mindre biter og tilsett sammen med cheddar og krydder. Del søtpoteten i to og skrap ut innholdet.  




Ha innholdet i bollen med fyllet.
Ha så fyllet tilbake i potetskallet, strø over revet mozzarella og litt ekstra timian. 



Stek potetene midt i ovnen i 15-20 minutter. 



Server gjerne poteten med litt salat og rømme/kesam eller yoghurt. 

Les mer i arkivet » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com







hits