BRUN LAPSKAUS


 

Du trenger: 

1,5 kg potet
4 medium gulrot 
1 liten purreløk
2 store løk
600g oksekjøtt (høyrygg,mørbrad)
1 pk bacon (140g)
1 kjøttbuljong 
1/2 neve løpstikke (kan sløyfes)
2 dl stekesjy
8 dl vann 
1 ts pepper 
1/2 ts salt 

Slik gjør du: 
Skjær kjøtt,potet,gulrot og løk i mindre terninger.
Skjær purreløken i ringer og baconet i strimler. 
Brun kjøtt,bacon og løk før det has i en passe stor kjele.
Husk å ha vann i panna etter hver stekning (stekesjy) slik at all smaken blir med. 
Ha i grønnsaker,buljong,løpstikke(hakket),væske og krydder.
La blandingen putre under lokk til ønsket konsistens. Her varierer tiden. 
Server gjerne lapskausen med godt flatbrød med smør, brytebrød el og tyttebær.


 

BAKT POTET


 

 

Du trenger: 
4 passe store bakepoteter
1 pk bacon
2 store sopp
1 boks bogskinke
1 liten boks mais
1 liten Purreløk
Salt og pepper
Smør
Timian
Creme fraich

Slik gjør du:
Stikk hull i potetene og legg de i mikrobølgeovnen på full guffe i ca 15 min. Kutt bacon i strimler,bogskinke i terninger,soppen i båter og purreløk i ringer og stek i panna. Tilsett maisen og krydre med litt salt og pepper. Etter 15 min snu potene og prøv deg frem med resterende tid til poteten har en myk kjerne. Pakk poteten i folie,snitt den på midten. Rot litt med en gaffel. Ha i en dæsj smør og litt fersk timian. Fyll enten poteten med blandingen eller server ved siden av med en dæsj creme fraich.


 

DOBBELTBAKT SØTPOTET


 



Du trenger: 
4 søtpoteter
1 pk bacon (140g)
1 boks bogskinke (325g)
1 liten boks mais (198g)
200g philadelphiaost naturell
50g revet rød cheddar
1 bunt vårløk (ca 75g)
1 god bunt fersk timian 
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts paprikapulver
Salt og pepper 
100g revet mozzarella 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 225*. Ta søtpoteten og prikk med en gaffel. Legg potetene inn i mikroen og kjør i full guffe i 15 minutter. Snu poteten og kjør i enda nye 15 minutter. Ta ut poteten og la den hvile mens fyllet lages. Forstek baconet i panna til det blir sprøtt, legg det over på kjøkkenpapir slik at fettet renner av og blir avkjølt. Skjær bogskinken i mindre terninger og ha i en passe stor bolle. Hell laken av maisen og ha i bollen, tilsett philadelphiaosten, finhakket vårløk og timian. Skjær baconet i mindre biter og tilsett sammen med cheddar og krydder. Del søtpoteten i to og skrap ut innholdet.  




Ha innholdet i bollen med fyllet.
Ha så fyllet tilbake i potetskallet, strø over revet mozzarella og litt ekstra timian. 



Stek potetene midt i ovnen i 15-20 minutter. 



Server gjerne poteten med litt salat og rømme/kesam eller yoghurt. 

SQUASHLASAGNE


 



Du trenger: 
400g kjøttdeig/karbonadedeig
2 små gule løk
3 små sjampinjong 
2,5 ss tomatpurè 
1 kjøttbuljong
500g passata (tomatsaus)
1 ts sukker
1/4 ts hvitløkspulver
1/4 ts pepper
1 ts tørket oregano
1 ts paprikapulver
God bunt finhakket fersk timian
2 grønne squash
2 ferske mozzarella"boller"
ca 150g revet mozzarella 

Slik gjør du: 
Skjær squashen i ca 2 mm tykke skiver.
Legg i en bolle, strø en passe mengde salt over,bland godt og sett til side. 
Finhakk løken og skjær sjampinjongen i mindre terninger. Stek sammen med kjøttdeigen. Tilsett tomatpurè og kjøttbuljong, la det surre litt før passata tilsettes. Ha i øvrige krydderier. Fjern laken fra den ferske mozzarellaen, forsøk å klemme ut den resterende væsken med et kjøkkenpapir.
Del mozzarellaen i skiver og sett til side.




Legg kjøkkenpapir utover et stekebrett eller en tom arbeidsbenk. Fordel squashen utover og legg et nytt lag med papir over. Gjenta prosessen til all squashen er lagt opp. La papiret trekke ut resterende væske av squashen. Start med å ha kjøttsausen i bunnen av en ildfast form. Ha så noen skiver mozzarella og squashskiver på toppen. Gjenta prosessen til du avslutter med kjøttsaus og topper med revet mozzarella. 
Stek lasagnen midt i ovnen. 200* i 30 min.
La lasagnen hvile ca 10 minutter før servering. Smaker godt med litt salat ved siden og foccacia. 

Oppskrift på foccacia finner du her: 
http://lykkeligogmett.blogg.no/1490978319_hvitlksfoccicia.html


 

MIDDAGSPAI




Bunn (28 cm form): 
100 g margarin 
1 dl vann 
350 g mel 

(Jeg bruker kjøkkenmaskina med K-kroken til å lage deigen)

Smør formen med litt smør,fordel deigen utover,dekk til med bakepapir,ha så i ris eller tørre erter. Forstek bunnen på 200° midt i ovnen i 5 minutter

Fyll: 
4 egg 
3 dl fløte 
(Piskes sammen med salt,pepper og paprikapulver)
1 boks bogskinke 
1 pk bacon 
1 liten bunt vårløk 
Halv liten brokkoli 
1 god neve spinat 
200 g revet ost (mozzarella)

Stekes på 200° midt i ovnen i 40 min.

 

Les mer i arkivet » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com







hits