Long crispy chicken burger


Du trenger:

Long burgerbrød:
50 g gjær
1 ts salt 
2 ts sukker
50 g smeltet margarin
5 dl melk 
Ca. 1,2 l hvetemel 
Melk til pensling
Sesamfrø 

Slik gjør du: 
Ha gjær,salt og sukker i en bakebolle (la det smelte sammen). Smelt margarinen og hell over melken. Pass på at blandingen er fingervarm før du tilsetter den i gjæren. Ha i mel og elt til en smidig deig. Sett deigen til heving i minst 30 min. Ha litt mel på en arbeidsbenk, hell deigen ut av bollen. Del deigen i 10-12 like emner. Trill de ut til så de ligner omtrent på størrelsen med pølsebrød. Ha de over på et bakepapirkledd stekebrett og klem de litt flate. Valgfritt om du vil snitte brødet på langs med en skarp kniv eller et barberblad. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i minst 15 min. Pensle brødene forsiktig med melk og strø på sesamfrø. Stekes på 225*,midt i ovnen i 15 min. 

Panering:
1 pose Maarud tortillachips
6 dl cornflakes
1 ts paprikapulver
1/2 ts kajennepepper
1 ts hvitløkspulver

Knus tortillachips og cornflakes og rør inn krydder

Kyllingburger:
3-4 kyllingfileter
Panering

Del kyllingfileten i to på langs slik at det blir tynne fileter. Vend kyllingfiletene i panering og legg på en bakepapirkledd rist. Stek kyllingen midt i ovnen på 225* i ca 18-20 min. Snu filetene midt i stekingen for bedre skorperesultat.

Server med majones (Hellmanns), isbergsalat,tomat og løk

INNBAKT KYLLINGWRAP


 Du trenger: 
1 hel grillet kylling 
200g philadelphiaost 
4 medium tomater
1 boks creme fraich
3 ss tacokrydder
1/2 ts hvitløkspulver
6 vårløk stenger
En god bunt kruspersille
200g cheddar/mozzarella
8 tortillalefser 

Slik gjør du: 
Sett stekeovnen på 225*. Riv den grilla kyllingen i mindre biter (Valgfritt om man vil ha skinnet på). Ha kyllingen i en passe stor bolle sammen med philadelphiaost,creme fraich. Ta innmaten ut av tomatene og skjær i mindre terninger, ha tomatene over i bollen sammen med kutta vårløk,finhakket persille og halvparten av cheddar/mozzarellablandingen. Ha i tacokrydder og hvitløkspulver. Rør alt godt sammen. Fordel fyllet over tortillalefsene, brett den ene langsiden inn først,deretter kortsidene og siste langsiden slik at den danner en pakke. Legg pakkene med brettsidene ned i en ildfast form. Strø over resten av cheddar/mozzarellablandingen og litt ekstra persille. Stek midt i ovnen i ca 15-20 min.
Server gjerne retten med en frisk salat, litt rømme og noen tortillachips.

Et lite tips hvis du ønsker en sterkere variant kan du tilsette litt rød chili og/eller syltet jalapenos. 

KYLLINGKJØTTBOLLER
Du trenger:
2 pk kyllingkjøttdeig
1 egg
1 gul løk (finhakket)
En bunt kruspersille (finhakket)
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
Salt og pepper

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene i en bolle. Ha vann på hendene og trill deigen til kjøttboller. Stekes på middels varme i stekepanna.

Søtpotetmos:
2 søtpoteter
1 skive sellerirot (1 cm tykk)
En tommeltupp ingefær
Kokes sammen og moses sammen med litt smør eller fløte

Paprikasaus:
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1/2 gul paprika
1 rød paprika
1/2 liten purreløk
1 kyllingbuljong
1 ts paprikapulver
3 dl fløte

Slik gjør du:
Kutt grønnsakene i mindre biter. La grønnsakene surre i kjelen sammen med buljong. Hell over fløte og la det koke i ca 5 min. Bruk en stavmikser og lag en jevn saus. La sausen småputre i noen minutter eller til den reduserer til ønsket konsistens.

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.comhits