PORSJONSOSTEKAKE


 

 

Du trenger (12-15 stk): 

Bunn: 
300g bixitkjeks 
120g smeltet smør

Fyll: 
400g philadelphiaost 
3 dl rømme 
115g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte 
1 pk sitrongelè 

Topplokk: 
1 pk bringebærgelè 

Slik gjør du: 
Begynn med gelèen slik at den rekker å avkjøle seg. Kok opp 5 dl vann til BRINGEBÆRgelèen og 2,5 dl vann til SITRONgelèen. 
Sett til side. Start med å knuse kjeksen og ha i smeltet smør. Bland godt sammen. Fordel kjeksen i porsjonsformene og sett i kjøkeskapet.
Mine er kjøpt her: 
http://www.biltema.no/no/Hjem/Kjokken/Forbruk/Muffinsform-2000034686/
Start så med fyllet. Ha philadelphiaost i en bakebolle sammen med melis,rømme og vaniljesukker. Pisk godt sammen før den avkjølte sitrongelèen tilsettes. Ha kremfløte i en annen bolle og stivpisk. Vend så fløten inn i osteblandingen. Fordel blandingen over kjeksen i formene. Sett så tilbake i kjøleskapet i en times tid før alle dekkes med avkjølt bringebærgelè. Kaken er klar til servering når gelèlokket har stivnet. 


 

SUKSESSTERTE


 

 

Du trenger:
 
Bunn:
4 eggehviter
250g malte mandler 
150g melis 

Krem: 
4 eggeplommer
1 dl kremfløte 
125g sukker
1 ts vaniljesukker
150g smør/margarin 

Evt sjokolade eller mandelflak til pynt 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 175*. 
Mal mandlene i en liten foodprosessor eller knus de med kjevle i en plastikkpose inni et kjøkkenhåndkle. Ta eggehviter i en bakebolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Pisk så eggehvitene stive, bland melisen inn i mandlene. Vend så blandingen med hvitene. Hell over i en bakepapirkledd rund form på ca 22-24 cm i diameter. Stek bunnen midt i ovnen i 35 minutter. Avkjøl bunnen på rist mens fyllet lages. Ha eggeplommer,fløte,sukker og vaniljesukker i en bolle som tåler varme. Sett bollen over et vannbad på middels varme. Rør blandingen hele tiden helt til man ikke kjenner "sukkerkorn" mer. Ta bollen av varmen og pisk inn smørterninger (kan være greit med en liten miksmaster). La blandingen avkjøles før man pisker den en siste gang før den has på mandelbunnen. Pynt gjerne kaken med revet sjokolade eller mandelflak. Kaken er er perfekt til å fryses. 



 

ISKAKE MED SMASH


 

 




Du trenger: 

Bunn: 
4 eggehvitter
150g melis
250g malte mandler 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 175*. Mal mandlene og bland med melis.
Pisk eggehvitter stive og vend inn mandler/melis til slutt. 
Hell blandingen over i en bakepapirkledd rund form (ca 26-28cm).
Stek midt i ovnen på over og undervarme i 35 minutter. Avkjøl på rist. 

Is: 
8 eggeplommer
150g sukker 
5 dl kremfløte 
Frø av en vaniljestang 
1 pose smash (200g) 

 

Slik gjør du: 
Knus smashen,men spar gjerne noen hele til pynt. Pisk eggeplommer og sukker til en tykk eggedosis. Pisk kremfløten stiv, men pass på at den ikke overpiskes. Vend inn kremen i eggedosisen. Rør inn vaniljefrø og knust smask. Ha så den avkjølte mandelbunnen tilbake i formen med bakepapir. Hell isblandingen over bunnen. Pynt med smash eller annen valgfri pynt. Dekk formen med aluminiumsfolie og en pose for å slippe at toppen danner en tørr hinne. Sett kaken i fryseren,gjerne over natten. Neste dag kan man ta en oppvarmet kniv og skjære rundt kanten på formen. Ta av ringen og bunnen på formen. Ta frem et passende kakefat, hold kaken i den ene hånden mens man river av bakepapiret med den andre.
Server som den er eller gjerne med noen friske jordbær ti.
Nytes gjerne under en varm sol! 

BROWNIES MED COOKIE DOUGH



OPPSKRIFT PÅ BROWNIES FINNER DU HER: 
http://lykkeligogmett.blogg.no/1487784826_saftig_brownies.html

Cookie dough:
160g romtemperert smør/margarin
200g hvitt sukker
100g brunt sukker
2 ts vaniljeekstrakt
2 egg
260g hvetemel
1 ts natron
2,5 dl knust nonstop eller 300g hakket sjokolade

Slik gjør du: 
Bland alt sammen i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-kroken. 
Smør deigen utover den ferdig avkjølte browniesen og topp med litt ekstra nonstop som pynt. 
Del kaken i mindre biter og sett i kjøleskapet. Denne fungerer fint til å fryse. 

 

HIPP HIPP HURRA




Gratulerer med 3 årsdagen,gutten vår!

Håper bursdagsfrokosten falt i smak!

SMULDREPAI




Du trenger: 
1 kg epler (grønne granny smith er å anbefale)
175 g smør
1 1/2 dl sukker
1/2 ts bakepulver
4 dl hvetemel 
1 ts vaniljesukker 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 200*. Ha smør og sukker i en kjele på middels varme. La smøret smelte, ha så i øvrige ingredienser. Rør rundt til det formes en deig. Når deigen begynner å smuldre er den klar (spe eventuelt på med mer hvetemel til riktig konsistens). Sett til kjelen til side og la den avkjøles litt. Skrell eplene og fjern kjernen. Del i passe tykke båter. Legg eplene i en ildfast form og spre smuldredeigen over med fingrene. Sett den midt i ovnen og stek i ca 30 min eller til eplene er møre. Dette varierer fra tykkelsen på eplene og eventuelt eplesorten. 
Server gjerne smuldrepaien med vaniljeis eller råkrem. Et kaneldryss er også godt! 


 

SAFTIG BROWNIES


Du trenger:
200 g smeltet margarin
4 egg
6 dl sukker
4 dl mel 
5 ss bakekakao
2 ss vaniljesukker

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 175*. Ha alle ingredienser i en bolle og rør godt sammen. Hell blandingen i en bakepapirkledd liten langpanne. 
Stek midt i ovnen i ca 20-25 min, 


 

Les mer i arkivet » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com







hits