HVIT FISKEFORM MED LOKK





Du trenger: 

Fiskegryte:
50g margarin 
2,5 ss hvetemel 
7 dl kokekraft 
1 fiskebuljong
2 dl kremfløte
2 ss creme fraich 
1 ts aromat 
3 store gulrøtter
100g persillerot 
2 sjalottløk
1/2 purreløk
400g torskefilet
300g fiskepudding
Salt og pepper 

Potetstappelokk: 
10 medium poteter
1 dl kremfløte
50g margarin
1 sammenvispet egg
En god bunt fersk gressløk
Salt og pepper

Slik gjør du: 
Skrell poteter og skjær i mindre biter. Kok potetene til de er møre. Hell av kokevannet,ha i margarin og fløte. Bruk en potetstapper og mos godt. Ha i gressløk og rør inn sammenvispet egg (litt å litt og rør godt mellom hver gang). Smak til med salt og pepper og sett til side.  Skjær gulrøtter og persillerot i mindre terninger. Kok til de er møre og sett til side. Finhakk sjalottløk og purreløk,dette settes også til side. Samme med fiskepuddingen, skjær i mindre terninger. Ha vann i en kjele og damp torskefileten i noen minutter. Ta vare på vannet etter fisken. Del torsken i mindre biter og sett til side. Ha margarin og mel i en kjele, hell over kraft med fiskebuljong og rør godt. Ha i fløte og rør inn creme fraich. La blandingen småkoke til melsmaken er borte. Ha gulrøtter,persillerot,sjalottløk,purreløk,fiskepudding og torskefileten over i den tykke sausen. Rør godt rundt, smak til med krydder. Hell blandingen over i en stor ildfast form. Spre potetstappen over fiskegryta (pass på slik at det blir ordentlig tett rundt kantene). Stek formen midt i ovnen på 225* i 20-25 minutter.


 

OVNSBAKT LAKS MED COUSCOUS


 



Du trenger: 
400g laksefilet 
Olje/smør
Paprikapulver
Salt og pepper 

Couscous:
2 dl fullkornscouscous
2 dl vann
3 ss olje
1 ss sitronsaft
1 liten avokado
1 medium tomat
1 liten rødløk
2 stenger vårløk
1/4 slangeagurk
En bunt kruspersille
3 ss olje
Salt og pepper 

Salat 
Creme fraich 

Slik gjør du: 
Ha olje/smør og krydder over fisken etter ønske. Ovnsbak fisken midt i ovnen på 225* i ca 15-17 min. 
Lag couscous etter anvisning på pakken. Skjær tomat,rødløk,agurk,avokado i mindre terninger.
 Snitt vårløken og kruspersillen. Ha alt i en bolle sammen med couscous, olje og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper. Ta fisken ut av ovnen og server sammen med couscous,salat og creme fraich. 

OVNSBAKT LAKS MED GRØNNSAKSPASTA I KREMET SPINATSAUS


 





Du trenger: 
500g laksefilet 
(Krydres med salt,pepper,paprikapulver og en dæsj olivenolje)
1 pk grønnsakspasta (brokkoli og erter)
Spinat 
Selskapserter

Saus:
Smør til steking 
1 stor sjalottløk
2 store never fersk spinat
2,5 dl havrefløte
1/2 ts hvitløkspulver
1 hønsebuljong 
Salt og pepper 

Slik gjør du: 
Sett stekovnen på 225*. Sett på kokevannet til pastaen og selskapsertene. Krydre fisken etter smak.  Sett fisken midt i ovnen og stek den i 15 minutter. Finhakk sjalottløken og ha i en liten kjele sammen med litt smør. La løken surre litt før du tilsetter spinaten. Rør rundt til spinaten har "slått seg sammen". Hell så over havrefløten å ha i hønsebuljongen og hvitløkspulveret. La alt putre litt før du kjører sausen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. La selskapsertene få et lite bad til de er møre. Hell av vannet og sett til side. Kok pastaen som anvist på pakken, sil av kokevannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Hell over spinatsausen og rør godt rundt (det kan se litt vått ut i starten, men stivelsen fra resterende kokevann rundt pastaen ordner dette). Legg pastaen på tallerkenen og topp med en neve fersk spinat, erter og topp med laksen. 

 

GROVE FISKEKAKER




Du trenger:
500 g fersk laksefilet 
500 g fersk torskefilet
2 sjalottløk (finhakket)
2 revet hvitløksfedd
1 bunt kruspersille (finhakket)
1 bunt gressløk (finhakket)
1 bunt dill (finhakket)
3 egg
2 ss potetmel (med topper)
Salt og pepper

Slik gjør du: 
Skjær fisken i mindre terninger. Skjær de øvrige ingrdiensene. Bland alt godt sammen. 
Tips! Jeg bruker kjøkkenmaskinen med K-kroken for å få en god deig å jobbe med. 
Form deigen til kaker og stek på middels varme i panna. 

Serveringsforslag: Kokte poteter,revet gulrot tilsatt litt sitronsaft,agurksalat,rømme.

 

FISKEGRATENG




 

Du trenger:
800g kokt torsk/sei (blokk)
2 ss marg
2 ss hvetemel
2dl kokekraft
2,5 dl havrefløte
1 fiskebuljong
2,5 dl kokt makaroni
2 eggeplommer
2 stivpiskede eggehvitter
Salt og pepper
Knuste fullkornsskorper

Slik gjør du:
Sett ovnen på 190°. Damp fisken noen minutter (spar på noe av kokevannet). Kok makaronin et par minutter mindre enn anvisningen på pakken. Smelt smør og ha i mel (ikke la det bli brunt),hell over fløte og kokekraft. Rør godt og la sausen småputre til melsmaken blir borte. Ha i fisken og makaroniene. Rør rundt og smak til med krydder. Ha kjelen av platen,rør i eggeplommer. Stivpisk eggehvittene og vend forsiktig inn i blandingen. Hell blandingen over i en ildfast form og strø over knuste fullkornsskorper etter ønske. Stek gratengen midt i ovnen i 20 min. 

Serveringsforslag: Kokte poteter,revet gulrot tilsatt litt sitronsaft,selskapserter og smeltet smør tilsatt litt gressløk.

Les mer i arkivet » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017


Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com







hits