BRUN LAPSKAUS


 

Du trenger: 

1,5 kg potet
4 medium gulrot 
1 liten purreløk
2 store løk
600g oksekjøtt (høyrygg,mørbrad)
1 pk bacon (140g)
1 kjøttbuljong 
1/2 neve løpstikke (kan sløyfes)
2 dl stekesjy
8 dl vann 
1 ts pepper 
1/2 ts salt 

Slik gjør du: 
Skjær kjøtt,potet,gulrot og løk i mindre terninger.
Skjær purreløken i ringer og baconet i strimler. 
Brun kjøtt,bacon og løk før det has i en passe stor kjele.
Husk å ha vann i panna etter hver stekning (stekesjy) slik at all smaken blir med. 
Ha i grønnsaker,buljong,løpstikke(hakket),væske og krydder.
La blandingen putre under lokk til ønsket konsistens. Her varierer tiden. 
Server gjerne lapskausen med godt flatbrød med smør, brytebrød el og tyttebær.


 

Én kommentar

Victoria Larsen

11.07.2017 kl.12:48

Det er kjempe godt :)

Skriv en ny kommentar



Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com




hits ♡ Design av Tonjemt ♡