BRUN LAPSKAUS

 

Du trenger: 

1,5 kg potet
4 medium gulrot 
1 liten purrelk
2 store lk
600g oksekjtt (hyrygg,mrbrad)
1 pk bacon (140g)
1 kjttbuljong 
1/2 neve lpstikke (kan slyfes)
2 dl stekesjy
8 dl vann 
1 ts pepper 
1/2 ts salt 

Slik gjr du: 
Skjr kjtt,potet,gulrot og lk i mindre terninger.
Skjr purrelken i ringer og baconet i strimler. 
Brun kjtt,bacon og lk fr det has i en passe stor kjele.
Husk ha vann i panna etter hver stekning (stekesjy) slik at all smaken blir med. 
Ha i grnnsaker,buljong,lpstikke(hakket),vske og krydder.
La blandingen putre under lokk til nsket konsistens. Her varierer tiden. 
Server gjerne lapskausen med godt flatbrd med smr, brytebrd el og tyttebr.


 

2

Det er kjempe godt :)

Dette s veldig godt ut:)

Skriv en ny kommentar