PORSJONSOSTEKAKE


 

 

Du trenger (12-15 stk): 

Bunn: 
300g bixitkjeks 
120g smeltet smør

Fyll: 
400g philadelphiaost 
3 dl rømme 
115g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte 
1 pk sitrongelè 

Topplokk: 
1 pk bringebærgelè 

Slik gjør du: 
Begynn med gelèen slik at den rekker å avkjøle seg. Kok opp 5 dl vann til BRINGEBÆRgelèen og 2,5 dl vann til SITRONgelèen. 
Sett til side. Start med å knuse kjeksen og ha i smeltet smør. Bland godt sammen. Fordel kjeksen i porsjonsformene og sett i kjøkeskapet.
Mine er kjøpt her: 
http://www.biltema.no/no/Hjem/Kjokken/Forbruk/Muffinsform-2000034686/
Start så med fyllet. Ha philadelphiaost i en bakebolle sammen med melis,rømme og vaniljesukker. Pisk godt sammen før den avkjølte sitrongelèen tilsettes. Ha kremfløte i en annen bolle og stivpisk. Vend så fløten inn i osteblandingen. Fordel blandingen over kjeksen i formene. Sett så tilbake i kjøleskapet i en times tid før alle dekkes med avkjølt bringebærgelè. Kaken er klar til servering når gelèlokket har stivnet. 


 

Én kommentar

Victoria Larsen

05.07.2017 kl.13:53

Så utrolig fine! :-)

Skriv en ny kommentar



Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com




hits ♡ Design av Tonjemt ♡