BERGENSK FISKESUPPE

 



 

Du trenger:
200 g persillerot
5 medium gulrøtter
4 store sjalottløk
650g fiskepudding
400g torskefilet
1 purreløk
150g smør
150g mel
1,8 l kokekraft
2 fiskebuljong
3 dl kremfløte
1,5 dl creme fraiche
5 dl melk
1 ta aromat
1/2 ts pepper

 

Slik gjør du:
Skjær gulrøtter og persillerot i mindre terninger,finhakk sjalottløk og purreløk,dette settes til side. Samme med fiskepuddingen, skjær i mindre terninger. Ha ca 2 liter vann i en kjele og damp torskefileten i noen minutter. Ta vare på vannet etter fisken. Del torsken i mindre biter og sett til side. Smelt margarin og ha i mel i en kjele, hell over kokevannet med fiskebuljong og rør godt. Ha i fløte,melk og rør inn creme fraich. Ha gulrøtter og persillerot oppi og la det småkoke til de er møre. Ha i sjalottløk,purreløk,fiskepudding og torskefileten til slutt og la det godgjøre seg på svak varme i 10-15 min. Tilsett aromat og pepper,eventuelt smak til etter ønsket mengde. Dette blir en raus porsjon,men rester er fint å finne igjen i fryseren.

2

Ser nydelig ut!! :-)

det så utrolig godt ut!

Skriv en ny kommentar