SUKSESSTERTE


 

 

Du trenger:
 
Bunn:
4 eggehviter
250g malte mandler 
150g melis 

Krem: 
4 eggeplommer
1 dl kremfløte 
125g sukker
1 ts vaniljesukker
150g smør/margarin 

Evt sjokolade eller mandelflak til pynt 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 175*. 
Mal mandlene i en liten foodprosessor eller knus de med kjevle i en plastikkpose inni et kjøkkenhåndkle. Ta eggehviter i en bakebolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Pisk så eggehvitene stive, bland melisen inn i mandlene. Vend så blandingen med hvitene. Hell over i en bakepapirkledd rund form på ca 22-24 cm i diameter. Stek bunnen midt i ovnen i 35 minutter. Avkjøl bunnen på rist mens fyllet lages. Ha eggeplommer,fløte,sukker og vaniljesukker i en bolle som tåler varme. Sett bollen over et vannbad på middels varme. Rør blandingen hele tiden helt til man ikke kjenner "sukkerkorn" mer. Ta bollen av varmen og pisk inn smørterninger (kan være greit med en liten miksmaster). La blandingen avkjøles før man pisker den en siste gang før den has på mandelbunnen. Pynt gjerne kaken med revet sjokolade eller mandelflak. Kaken er er perfekt til å fryses. 



 

2 kommentarer

Victoria Larsen

05.07.2017 kl.14:04

Ser helt nydelig ut!!:-)

Anette

05.07.2017 kl.16:27

det så utrolig godt ut!

Skriv en ny kommentar



Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com




hits ♡ Design av Tonjemt ♡