KYLLINGSUPPE MED KARRI


 

Du trenger:
Olje til steking
3 kyllingfileter
2 små gulrot
2 sjalottløk
1/2 rød chili
1/2 kinesisk hvitløk
1 liten rød paprika
1/2 liten gul paprika
1/4 grønn paprika
1 neve sukkererter
1/2 rødt eple
1/2 liten purreløk
2-3 never fersk spinat
1 hønsebuljong 
1 liter vann
2,5 dl havrefløte eller ønsket fløte
Saft av en 1/2 lime
1 1/2 ss karripulver
4 ss creme fraich
1/2 ts gastromat 
1 ts aromat
Salt og pepper ​

Slik gjør du: 
Skjær kyllingfilet i strimler. Gjør det samme med gulrot,sjalottløk,paprika,eple,sukkererter og purreløk.
Finhakk chilien og hvitløken. Ta en passe stor kjele med olje i og stek kyllingstrimlene.
Ha så sjalottløk,gulrot,eple,hvitløk,chili,hønsebuljong og karrikrydder i. La det surre litt sammen før vann og fløte helles over.
Rør så inn creme fraich. Gi suppa et lite oppkok før limesaft, paprika,sukkererter,purreløk og spinat tilsettes.
Ha i krydder og smak til med salt og pepper. 
Topp gjerne med litt rå grønnsaker og svarte sesamfrø.
Et godt brød ved siden av anbefales også!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar



Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com




hits ♡ Design av Tonjemt ♡