ISKAKE MED SMASH

 

 




Du trenger: 

Bunn: 
4 eggehvitter
150g melis
250g malte mandler 

Slik gjr du: 
Sett ovnen p 175*. Mal mandlene og bland med melis.
Pisk eggehvitter stive og vend inn mandler/melis til slutt. 
Hell blandingen over i en bakepapirkledd rund form (ca 26-28cm).
Stek midt i ovnen p over og undervarme i 35 minutter. Avkjl p rist. 

Is: 
8 eggeplommer
150g sukker 
5 dl kremflte 
Fr av en vaniljestang 
1 pose smash (200g) 

 

Slik gjr du: 
Knus smashen,men spar gjerne noen hele til pynt. Pisk eggeplommer og sukker til en tykk eggedosis. Pisk kremflten stiv, men pass p at den ikke overpiskes. Vend inn kremen i eggedosisen. Rr inn vaniljefr og knust smask. Ha s den avkjlte mandelbunnen tilbake i formen med bakepapir. Hell isblandingen over bunnen. Pynt med smash eller annen valgfri pynt. Dekk formen med aluminiumsfolie og en pose for slippe at toppen danner en trr hinne. Sett kaken i fryseren,gjerne over natten. Neste dag kan man ta en oppvarmet kniv og skjre rundt kanten p formen. Ta av ringen og bunnen p formen. Ta frem et passende kakefat, hold kaken i den ene hnden mens man river av bakepapiret med den andre.
Server som den er eller gjerne med noen friske jordbr ti.
Nytes gjerne under en varm sol! 

4

Ser utrolig god ut :)

S god kaken s ut! :)

Hvorfor 8 eggeplommer i isen nr det er 4 eggehviter i bunnen? 4 eggehviter til overs. Bruker vre likt, f.e.s. Daimkaken.

Dette er bare to oppskrifter jeg har kombinert sammen. Har egentlig ikke noe bedre svar gi ;-)

Skriv en ny kommentar