FINE FROKOSTKNUTER



 

Du trenger: 
50g gjær 
1 ts salt 
1 klype hornsalt 
50g margarin 
5 dl melk
5 dl vann
2,2 l hvetemel
1 dl olivenolje 
Egg til pensling 
Sesamfrø,maldonsalt,urter ol. 

Slik gjør du: 
Ha gjær.salt og hornsalt i en bakebolle (anbefaler en kjøkkenmaskin). La det "smelte" sammen. Smelt margarin i en liten kjele, tilsett melk/vann. La blandingen bli fingervarm før du tilsetter den i bakebollen. Ha i he\vetemelet og elt godt i ca 5 minutter. Elt inn olivenoljen på slutten. 
Dekk bakebollen og sett på et lunt sted i minst 20 minutter. Hell deigen over en melet arbeidsbenk. Del deigen i 40 like emner. Trill hver emne til ca 30 cm pølser. Slå en enkel knute midt på deigen og tvinn endene rundt ringen. Legg knutene på et bakepapirkledd stekebrett (ca.10 stk per brett). Dekk til brettet og sett til etterheving i minst 15 min. Pensle knutene med egg og ha på ønsket "strø".
Stek knutene mindt i ovnen på 225* i 12 minutter. 

 

2 kommentarer

elisebr

26.04.2017 kl.14:54

Så gode de så ut! :)

Lilli

26.04.2017 kl.22:50

Det så veldig godt ut :)

Skriv en ny kommentar



Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com




hits ♡ Design av Tonjemt ♡