DOBBELTBAKT SØTPOTET


 



Du trenger: 
4 søtpoteter
1 pk bacon (140g)
1 boks bogskinke (325g)
1 liten boks mais (198g)
200g philadelphiaost naturell
50g revet rød cheddar
1 bunt vårløk (ca 75g)
1 god bunt fersk timian 
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts paprikapulver
Salt og pepper 
100g revet mozzarella 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 225*. Ta søtpoteten og prikk med en gaffel. Legg potetene inn i mikroen og kjør i full guffe i 15 minutter. Snu poteten og kjør i enda nye 15 minutter. Ta ut poteten og la den hvile mens fyllet lages. Forstek baconet i panna til det blir sprøtt, legg det over på kjøkkenpapir slik at fettet renner av og blir avkjølt. Skjær bogskinken i mindre terninger og ha i en passe stor bolle. Hell laken av maisen og ha i bollen, tilsett philadelphiaosten, finhakket vårløk og timian. Skjær baconet i mindre biter og tilsett sammen med cheddar og krydder. Del søtpoteten i to og skrap ut innholdet.  




Ha innholdet i bollen med fyllet.
Ha så fyllet tilbake i potetskallet, strø over revet mozzarella og litt ekstra timian. 



Stek potetene midt i ovnen i 15-20 minutter. 



Server gjerne poteten med litt salat og rømme/kesam eller yoghurt. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar



Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com




hits ♡ Design av Tonjemt ♡