HVITLØKSFOCCICIA


 

Du trenger:
50g fersk gjær 
1 ts salt 
1 klype hornsalt 
2 ss olivenolje 
5 dl lukent vann 
11 dl hvetemel 

1 dl olivenolje
1 ts hvitløkspulver
En bunt finhakket kruspersille
Maldonsalt 

Slik gjør du: 
Ha gjær,salt og hornsalt i en bakebolle. La det smelte sammen. Ha i lunkent vann,olivenolje og rør rundt før hvetemelet tilsettes. Elt deigen godt sammen,den skal være litt løs. Ha deigen direkte over i en liten bakepapirkledd langpanne. Ha litt olje på hendene og klem deigen utover til kanten. Legg et kjøkkenhåndkle over og la deigen heve i minst 30 min. Bland sammen olivenolje,hvitløkspulver og hakket persille. Ta av håndkle på deigen, stikk så hull jevnt over deigen med fingrene. Fordel olivenoljeblandingen utover og strø på maldonsalt etter smak på slutten. Stek foccaciaen på 200-225* i 30 minutter. Avkjøl på rist. Kan brukes til lasagne,supper,gryter,salater, grillmat eller på koldtbord/tapasbordet! 


 

2 kommentarer

Lilli

31.03.2017 kl.20:50

Det så veldig godt ut :)

elisebr

31.03.2017 kl.23:51

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar



Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com




hits ♡ Design av Tonjemt ♡