BRYTEBRØD




 

Du trenger:
50g gjær
1 ts salt
1 klype hornsalt
100g smeltet marg
5 dl melk
Mel til deigen slipper bollen 
Ca 1/2 dl olivenolje

Slik gjør du:
Start med å ha gjær,salt og hornsalt i bakebollen (her er det best å bruke kjøkkenmaskin). La gjæren smelte med saltet. Smelt marg og hell i melken. Pass på at melkeblandingen ikke er for varm før du heller over i bakebollen. Tilsett mel og elt til deigen slipper bollen. Elt så inn olivenolje,la maskinen gå på lav hastighet i første omgang,men øk gradvis når oljen går inn i deigen. La deigen heve i minst 30 min. Del deigen i 16 like emner. Lag to "blomster",la de etterheve i 15 min før de går midt i ovnen på 225° i ca 15-17 min.

Kan pensles med egg å strø på feks sesamfrø,valmuefrø eller revet ost.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar



Jeg heter Linn Merethe og kommer fra Gjøvik.Her bor jeg sammen med min bedre halvdel Stig Andrè og verdens fineste barn,nemlig sønnen vår Didrik Lorang og datteren vår Nora Mathea. Selv om disse menneskene betyr hele verden for meg så har jeg også en stor lidenskap for matlagning og baking. Her vil jeg gjerne dele vår mathverdag med dere. Våre ukemenyer,samt oppskriftene vi bruker til hverdag og fest. Håper du vil finne inspirasjon! Alle bilder og oppskrifter er tatt og laget av meg! Velkommen til bloggen!

For kontakt:
linnmeretheolsen@hotmail.com




hits ♡ Design av Tonjemt ♡